Pilootacties Ligue de l’enseignement

Pilootactie : Juniors Associations mobiliseren

Juniors Associations is een Frans initiatief voor jongeren van 11 tot 17 jaar om hen te helpen eigen verenigingen op te richten. La Ligue begeleidt meer dan 50 collectieve projecten. La Ligue wil deze jongeren mobiliseren om samen met hen directe participatieprojecten op te richten betreffende het nemen van beslissingen, burgerschap, ter promotie van de actiegerichtheid van jongeren die vaak vervreemd zijn van de politiek.

 

Pilootactie : Week van het secularisme en de week van de broederschap

La Ligue de l’enseignement du Nord wenst een pilootactie te ontwikkelen  bestaande uit realisatie van burgerinitiatieven gedurende twee  terugkerende periodes in het jaar: de week van het secularisme (in  december) en de week van de broederschap (in maart).
La Ligue wil dat beide weken een kader zou zijn waarbij het mogelijk is voor burgers – ook voor hen die het verst van politiek staan – om een evenement of project rond het principe van secularisme of de waarde van broederschap te realiseren. Secularisme en broederschap zijn 2 belangrijke politieke concepten hier in Frankrijk. Sedert 8 jaar hebben deze projecten reeds plaats gevonden in het departement Pas-de-Calais en brengen ze meer dan 200 burgerinitiatieven samen.
La Ligue wenst deze projecten voor de eerste keer te ontwikkelen in het departement du Nord door een transnationale dimensie te integreren en zo uitwisselingen en bezoeken met de andere pilootacties en doelgroepen van het project Eureka mogelijk te maken.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij jsartel@ligue59.org

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *