Pilootacties

Pilootacties Ligue de l’enseignement

Pilootactie : Juniors Associations mobiliseren

De Juniors Associations is een Frans initiatief voor jongeren van 11 tot 17 jaar om hen te helpen eigen verenigingen op te richten. We begeleiden meer dan 50 collectieve projecten. We willen deze jongeren mobiliseren om samen met hen directe participatieprojecten op te richten betreffende het nemen van beslissingen, burgerschap, ter promotie van de actiegerichtheid van jongeren die vaak vervreemd zijn van de politiek.

 

Pilootactie : Week van het secularisme en de week van de broederschap

La Ligue de l’enseignement du Nord wenst een pilootactie te ontwikkelen  bestaande uit realisatie van burgerinitiatieven gedurende twee  terugkerende periodes in het jaar: de week van het secularisme (in  december) en de week van de broederschap (in maart).
We willen dat deze beide weken het kader zou zijn waarbij het mogelijk is voor de burgers, ook voor hen die het meest van instituties en politiek verwijderd zijn, om een evenement-project rond het principe van secularisme of de waarde van broederschap te realiseren. Secularisme en broederschap zijn 2 belangrijke politieke concepten hier in Frankrijk. Sedert 8 jaar hebben deze projecten reeds plaats gevonden in het departement Pas-de-Calais en brengen ze meer dan 200 burgerinitiatieven samen.
We wensen deze projecten voor de eerste keer te ontwikkelen in het departement du Nord door een transnationale dimensie te integreren en zo uitwisselingen en bezoeken met de andere pilootacties en doelgroepen van het project Eureka mogelijk te maken.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij jsartel@ligue59.org

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *