Vives – Jongeren en politiek

Drie studenten van Hogeschool VIVES uit het studiegebied Sociaal Agogisch Werk hebben hun bachelorproef geschreven rond “participatie van de (kwetsbare) jongeren in de samenleving: Eureka”. De studenten zijn eveneens aan de slag gegaan met jongeren rond burgerschap en participatie.

Als praktische opdracht werkten de studenten enkele sessies uit rond politiek en jongerenparticipatie met een groep (kwetsbare) jongeren uit de OKAN-klassen in samenwerking met groep INTRO. Dit is de doelgroep waarmee Groep INTRO in Eureka aan de slag gaat. Na een kennismaking, bevroegen ze op een speelse manier (bv. dobbelsteen, stellingenspel) de jongeren rond politiek en participatie.

Als eindproduct ontwikkelden ze een filmpje waarin bekende politici beknopt hun visie geven op jongerenparticipatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *