Pilootacties CIEP-HO

Pilootactie “Les motivés du partage”

Dit is het project dat op dit moment het verst staat. Er werd al een actie georganiseerd met deelnemers. We komen in het volgende punt (activiteit 2) terug op de organisatie, na een korte omweg over het ontstaan van deze groep die werd opgericht binnen het ‘Collectief strijd tegen armoede’. Om deze groep samen te stellen, raadpleegden we de verenigingen binnen ons netwerk die betrokken zijn bij de strijd tegen armoede met de bedoeling om eventuele deelnemers te rekruteren bij hun begunstigden.
Deelnemers zijn mensen die ofwel worden getroffen door kansarmoede ofwel bevoorrechte getuigen zijn van kansarmoede. We presenteerden het Eurekaproject op 8 oktober 2019 en de groep besliste om actief deel te nemen aan het project

 

 

Pilootactie : Alternatieve burgervorming bedoeld Voor migranten in Doornik

De idee is om samen met hen te bouwen aan een alternatieve inburgeringsopleiding gericht op hun noden en behoeften. Er werd contact opgenomen met het onthaalcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis in Doornik om een groep vrijwilligers-asielzoekers samen te stellen die bereid is om aan dit project mee te werken.
We spraken eveneens af met tolken Arabisch en Spaans om het geplande overleg te vergemakkelijken.

 

Pilootactie : Huurders

In Doornik werd er een groep huurders uit hun gebouw gezet na een brand. Ze hadden drie dagen om het pand te verlaten, zonder een echte oplossing. Er werd een groep opgericht om hun rechten op te eisen en individuele oplossingen te vinden. Alle deelnemers zijn momenteel opnieuw gehuisvest. Nu wil de groep een collectief verhaal maken om sporen te bewaren, zich de fouten te herinneren en een politiek pleidooi te houden.

Voor meer informatie kan je terecht bij maxime.dogot@ciep-wapi.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *