Pilootacties beweging.net

Pilootactie beweging.net Harelbeke

Eén op vijf inwoners in Harelbeke is ouder dan 65 jaar. Dat wil zeggen dat er specifieke noden ingevuld moeten worden. Daarnaast is beweging.net Harelbeke van mening dat senioren onvoldoende gehoord worden in de samenleving. Beweging.net Harelbeke heeft gekozen om een uitleensysteem te ontwikkelen voor rollators, rolwagens en ander orthopedisch materiaal (i.s.m. lokale partners). Dit is geen aanbod naast het bestaande, maar het is de bedoeling om mensen die dergelijke materialen thuis hebben staan en niet meer nodig hebben, dit te kunnen schenken om eventueel een tweede leven te geven. Harelbeke wil mede door het project, senioren laten kennismaken met burgerparticipatie en hen dichter bij de politiek brengen.

Pilootactie beweging.net Groot-Menen

In Menen is er een centraal probleem van mobiliteitsarmoede. Er zijn mensen die geen job vinden of niet op het werk geraken in omliggende gemeenten omdat er onvoldoende aanbod is vanuit het openbaar vervoer (De Lijn of NMBS). Velen hebben geen auto en/of fiets. Beweging.net Groot-Menen wil hierop inspelen, in samenwerking met heel wat lokale partners. Met de betrokken partners wil beweging.net Groot-Menen een uitleensysteem voor fietsen voor volwassenen ontwikkelen. Met daarnaast een aanbod voor fietslessen, een werkplek voor fietsen, centraal meldpunt creëren,…

 

Voor meer informatie kan je terecht bij jasminka.poppe@beweging.net

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *